View Single Post
Old 08-12-2007, 23:54   #13
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Isto tako, svima kojima sam rekao obajsnio sam kako sam najbolje mogao razloge zasto to radim i (nedostatak) opasnosti, ali koliko god objasnjavao uvijek imas osjecaj da u sebi misle "sta ce mu to, on nije normalan itd....". Ljudi su ili toliko otrovani propagandom ili jednostavno nemogu shvatit kako moze bit moguce da haluciniras a da ne unistava mozak. A kao da san nije halucinacija, ipak su najjaci psihodelici tvari najslicnije mozdanim spojevima.

A i ogroman mi je bed da ono malo ljudi koji bi toboze bili zainteresirani za putovanje samnom uvijek imaju pristup "E a jel te to jako zadere? ocemo se zaderat danas pa ic u grad na party? E ja cu se napit pa jos to pa da se ubijem". Na bilo kakav spomen spiritualne/spoznajne upotrebe odma dobijem "pogled". Onmo, sta ce mi spiritualna upotreba ak se mogu zaterat, a? Koristenje psihodelika za "zaderavanje" bi je isto ko da ukradem novce za humanitarnu pomoc i potrosim ih u javnoj kuci.

A to sto se tice opisivanja samog efekta, to mi je iznimna frustracija, jer em sto pricam kao da sam skrenuo kad to opisujem, em sto to sto opisujem uopce nemoze doprijeti do onog sto sam zaista iskusio. Kako McKenna kaze u "Food of the Gods": "Language fails."

Treba se jednostavno pomiriti da je docaravanje psihodelicnog iskustva onima koji ga nisu dozivjeli skoro nemoguce. Jedini nacin da se zna je da se proba.

"The only way to make sense of change is to plunge into it, move with it, and join the dance"
-Alan Watts

Quote:
Originally Posted by gloSS_ZelenKy View Post
Da sam bio na tripu rekao sam samo ovdje...u stvarnom životu nikome! Ni roditeljima ni bratu ni najboljem prijatelju...NIKOME!
Osobno mislim potpuno suprotno, rekao sam skoro svima, a rec cu i starcima, samo ne jos jer mi fax bas neide a znam da ce odma krivnju svalit na to.

Inace planiram rec svima, bas zato da vide kako cu nakon godina koristenja i dalje funkcionirati isto, ako ne i bolje od okoline, i time popravit imidž ovim nepravedno demoniziranim sakramentima.

Rec cu svima. Prvi korak u promjeni je ne se sramiti onoga tko si.