OVA TEMA JE BILA OTVORENA KAKO BI VAM POMOGLA OKO HRANJENJA -NAŽALOST IMA SVAKAKIH GLUPOSTI ALI O PREHRANI MALO.
Večina preprata za prehranu koja možet enači u vasim trgovinma su mineralnog porekla, nažalost je organskih,bio gnojiva vrlo malo moguče kupiti u prostoj prodaji na području bivse Yu.
Svakako je moguče naručiti kvalitetna prirodna gnojiva sa kojim čete odraditi dobar urod+ ukus kojeg nemože nadmasiti nijedno mineralno...
Jedna takvih companija je i Plagron...naravno ima tu i drugih proizvodjača koji spadaju u vrh kvalitete.Jeste tesko odvojit novaqc za sve ali ako kupite jedan komplet gnojiva-taj vam može poslužiti za par godina sadjenja!!!!!!
Kasnije kad steknete iskustva uzgoja i nesto osnovnog znanja o prehrani biljaka,metabolizmu,.. možete i sami probati napraviti prirodno djubrivo....
evo nekoliko primera čime osobno ponekad zamenim :
dušik- koji je potreban za rast biljke :KRV
fosfor -za razvoj korena,cvetni nastavak,cvetanje: bat guano ili fosfati
kalij- ugljevje-pepeo
kalcij-dolomit
železo-krv, životinjski izmet
magnezij-krv,životinjski izmet
mikro elementi(Mn,Cu,Bo,...)- morske alge
amino kiseline- krv
proteine-krv
vitamine-morske alge
hormone-morske alge
enzimi-morske alge
huminska kiselina- morske alge
dizanje PH kalicj,pepeo,..
spustanje PH sok limuna,sulfati
za sve one kojima je lakse i jednostavnije može super poslužiti pake poput ovog koji sadrži:
paketi su radjeni po željama odnosono odabiru sadnje-bio,kokos...
ja ču navesti bio paket
1l alga grow-vege faza
1l alga bloom-cvetanje
250ml green sensation-dodatak za veči kompaktniji urod
100ml plagron roots- razvoj korena
100ml phyt-amin- za metabolizam
planer uzgoja-hranjenja
Plagronova reklamna majica
znači tu imate sve sto vam treba od početka do kraja.Cena je oko 50eura ali to če vam trajati nekoliko sezona.Svakako možete to upotrebljivati i za prihranu povrča,ruža...
Ja sam naveo Plagron jer je on nas sponzor a spada u sami prirodne prehrane za nase biljke