Quote:
Originally Posted by RedSh
[color="Red"]hehehe nema problema..no hard feelings jer citiram napomenu sa uvoda :
" Ovaj tutorial je baziran na osnovu raznih materijala koje sam sakupila po netu plus moje osobno iskustvo. Veci dio je jednostavno preveden iz The Psychedelic Experiance FAQ koje mozete naci na Erowid- nije bilo potrebe mjenjat. Ponesto sam i ja dodala.
|
Upssssss, sorry; my mistake ;)
Ma slažen se stime da ljudi imaju svoja pitanja,strahove itd. Meni je "prvi put" osta zagubljen negdi u porošlom mileniju ;) Nije da ga se ne sječam, al uvati me

kad se vratin. Mislim, onaj LOL od srca, hehe.
Quote:
|
Originally Posted by kanehbosem
redsh piše o rekreativnoj upotrebi a ti pišeš o duhovnoj upotrebi.
|
Hmmm....da; je, ali bila to rekreativna ili duhovna uporaba, sve ono šta se događa "tamo", svi ti ružičasti slonovi, osječaj "jedinstva" pa čak i onaj ludi cer koji psihodelici izazovu, ima svoj "duhovni uzrok". "Nove" podražaje koje proizvedu popaljeni energetski centri razum nekuži, to je van njegova dometa...racio ne kuži ni osječaje ni energičnost. I šta se dogodi...šalje nam razne "ružičaste slonove";razne taktilne, optičke, slušne, itd. halove. Racio mora imat kontrolu i na taj način amortizira "udar". I to uglavnom bude jako zabavno, večini. Ali nekima...brrrr!!!
Duhovna uporaba služi samo da bi se jednog dana došlo do toga da ti više i netreba entheogen da se pređe "vrata". Jbga, jedan jogi u Indiji sidi godinama u nekin bolnin i ludin pozama nebi li se osječa ka mulac/ica kad prvi put čvakne nešto. Neki se bičuju godinama, neki se mole godinama... A s entheogenom (psihodelikom, svejedno) se takav "energetski udar" koji doslovno može "isisat" dušu i dovest je u stanje, ma najjednostavnije rečeno, stanje JEDINSTVA S APSOLUTOM - može dobit u "instant" verziji.
Ali tu im je i največa opasnost...šta je entheogen "jači" opasnost je veča. "Rascjep" je veči, i silovitiji. Nekako, bar po mom iskustvu, šta je entheogen "sintetičkiji" to je "opasniji".