|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Nice Red, lipo si ti to sabrala,al what's the point? Čovjek može 1000 puta pročitat sve ovo,a da u datome trenutku se nesiti ničega. Al dobro je znat.
Samo da trip teće baš onako kao si navela...
A razlike su i među gljivama. Npr. Havajke su 3-4 puta žešće od običnih cubensica i drukčije,a Philozopher stone opet ima ultra izraženu "sanjivu" stranu tripa, itd.
Svi smo mi različiti, tako da opis po satima možeš dati samo iz svoje perspektive. Osnovni su efekti svima isti,ali doživljaj je individualan.
NAjvažnija stvar kod svakog psihodelika je set & setting. Znaći, gdje si i s kim si.
TAkođe je pravilo kod psihodelika, da ako u glavi imaš lipo uređen vrt, bičeš u njemu.
Ako u glavi imaš samo kantu za škovace, bičeš u njoj. Nepostoji način "pripreme" za trip. Šta ima bit - biće!
Svi se "tripovi" mogu povezat, svi imaju poveznice, ali je činjenica da se razlikuju.
Gljive su,po mom mišljenju, najkvalitetniji psihodelik i entheogenetik, za šire narodne mase. Psilocin, i njegov fosforni ester psilocibin u direktnome su srodstvu sa Carem, DMT-om, ali su aktivni kad ih se jede, šta kod DMT-a nije slučaj.
Gljive ne samo da su u rodu sa Carom, već su jaaako blisko u dodiru s njime. Tolko su u dodiru, da onaj koji Zna, može sa 5 gljiva napravit ono, za šta onom ko Nezna treba 20-25 gljiva,i opet neće postić takav efekt.Ovo ih čini i savršenim psihodelikom i za "odabrane" ;) I meni je ova metoda rel. nova, al sa npr. 15 gljiva sve skupa, postiga san efekt koji je premašija po snazi, kvaliteti i sadržaju, trip koji san ima sa 40g svježih gljiva. A takvu "sadržajnost" gljive same nemogu postić. Psilocibinosi to nisu u stanju; take stvari može samo Car.
Ko zna zna, ko nezna...neka googla ;)
Btw, meni vutra seda na gljive samo tako, bolje nego na Ayu (tamo je i ovako i onako bitnija vutrina sposobnost ubijanja mučnine). Preko LSD-a, npr, efekti marihuane se nemogu ni osjetit.
Nevalja ljude učit kako se tripuje...to je besmisleno. Osin ako se nemisli experimentirat s malin dozama,al onda to nije tripovanje. Kad zatripuješ, al ono zaozbiljno...ma nema šanse da se sitiš ili razmišljaš o tome.
Eto, nadan se da te kritike nisu najidile, al mora san komentirat...
Da bi neko pisa vodić za tripovanje prvo bi sam mora bit "tripaš", znaći neko sa iskustvom, a 2-3 puta provat neki psihodelik ne da nije iskustvo,nego je samo običan "acid-test".
Ti si ono gljive probala par puta ili...?Da bi se iz entheogenetika "izvukla" bit, treba iskustvo nastavit gradit. Nema stajanja...sve do točke u koj ti praktički entheogenetik više nije ni potrban da bi prišalta dimenziju. A to se ne postiže "probanjem", a bome ni "prežderavanjem" s tim tvarima. To se postiže RADOM. ;)
Zašto je tripati sam, osobito za prvi put, malo glupavo? Vision quest je nešto šta se obavlja sam. Kažeš da je bitno društvo, da na partiju ili u šetnji gradom nečeš imat ništa osin zabave i čudnosti?
A šta češ imat u grupi? Zabavu (cerkanje itd.) i čudnost (wow!!!...koje bojeeeeee itd.)
Da li si ti ikada prošetala gradom, bilo kojim, sama ili u društvu na nekom psihodeliku? "Prizori" koji se mogu doživit, vidit, čut, omirisat, a da nisu zabava već da se pretvore u "transcedentalno iskustvo" itekako se mogu nać baš na tin mistima.
Osoba koja je iskusna može komodno uzet veču dozu od ostatka grupe;meni se nikad nije bija problem skinit s tripa (bilo kojeg) ako je trebalo nabrzinu nekoga ko je na rubu da "pukne" dovest "nazad" i smirit. Nije se frka ni sa dva blottera skalat, ako "znaš" kako ;)
I za kraj; šta se tiće bad tripova; ko ga ne doživi, taj onda nema blage veze šta je to "tripovanje". Bar 1, bar 1 maleni...badtripić...
Sve u svemu, uputa stoji; stoji u potpunosti, lipo je napisano...ali je prebajkovito...izgleda mi ko "psihološki profil" mladića/divojke u ranin dvadesetim, željnim lutanja po Nagualu...
A možda je baš i za njih i pisano :icon_wink_
No hard feelings Red, I hope ;)
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita
Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
Last edited by EXARP; 07-19-2007 at 01:30.
|