Tema: Par pitanja
View Single Post
Old 06-26-2007, 14:36   #6
Schlomo

Schlomo's Avatar

Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Quote:
Originally Posted by Hakim View Post
ali bih stvarno voleo uzgajati u pc boxu samo mi nije jasno ovo oko mraka..

Hakime, ajde ti pomognem malo.
Prva pitanja koja bi si trebao postaviti su:
Koliko imam para za uložit?
Koliko ozbiljno se želim time bavit ? (imat biljku sebi za dušu, ili uzgajat toliko da možeš ti i svi tvoji susjedi pljugat svaki dan)

U odnosu s time si radiš box, jer ako kreneš iz zajebancije ili bez nekog malo ozbiljnijeg novčanog uloga, bit ćeš poprilično razočaran za 3mj. truda, ipak je to dosta vremena, da nakraju nebi imao nešto za pokazat.

Budem ti još i pitanje mraka objasnio.

Kada osoba uzgaja indoor, trudi se što bolje oponašat prirodne uvjete, jer biljka potjece iz prirode i mi je prisiljavamo da živi u uvjetima koji njoj nisu prirodni.
Jedan od tih uvjeta je i period mraka.
Biljke nemaju sat ni kalendar :) da bi znale kada dolazi zima, umjesto toga imaju u sebi neki dio kojeg se nemogu sjetiti( ) koji je osjetljiv na svjetlo i koji prati odnos dana i noći.
Znamo da je 21.6. bilo jednako trajanje dana i noći, i od tada nadalje noći postaju sve duže, a dan kraći.
Biljka zaključuje, hej dolazi zima, pošto sam ja jednogodišnja biljka, moram se pobrinut za svoj opstanak, pa idem ja procvjetat budem postala sva ljepljiva i možda uhvatim kakvu pelud od nekog mužjaka i osiguram opstanak svoje vrste!

To ti je razdoblje cvjetanja, kada prebaciš svjetlo-mrak 12h-12h, simuliraš dolazak zime u svom boxu!

Uzmi u obzir da u"pravoj" prirodi nema umjetnog izvora svjetla. Kad padne mrak, biljci je mrak sve do zore.

Ako u tvom boxu ne bude 12h neprekidnog mraka, ili ako ce ti svjetlost dopirat iz neke rupice,biljka ce to osjetiti i to ce ju zbunjivat, jer se to u prirodni ne događa, i tako izazivaš probleme i povečavaš si šanse za hermafroditom, odgađaš berbu i tak...

nadam se da ti je jasnije.

ako imaš još pitanja, slušam

laku noć i sretno !

::: moj experimentalni dnevnik uzgoja ::: :)
http://forums.vutra.org/showthread.php?t=1466
Schlomo is offline   Reply With Quote