View Single Post
Old 06-19-2007, 13:46   #7
gloSS_ZelenKy
mr. gljiva

gloSS_ZelenKy's Avatar

Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
Smile ***Tutorial kako sam i obećao***

Ovo sam radio danas i trebalo je nekih 2 sata za to...

Prvo ću staviti pribor i materijale koje sam koristio,a onda ide sam opis pikiranja!
Na dno posuda (koje imaju rupice) stavi se cigla za drenažu, prosije se zemlja ( u ovom slučaju je to Substral) najbolje ona u kojoj su rasli do pikiranja i koja se pokazala dobra, stiropor kojeg samljete u mlincu za kavu,ali moram upozoriti ako meljete stiropor imajte i usisavač pokraj sebe jer je strašno iritantno dok se krene to sve trusiti!Stiropor je također za drenažu zemlje.
Glisnjak kao organski dodatak za mikroorganizme i pinceta kojom ćete raditi cijeli postupak!

A sad idemo u opis posla...
Nakon što smo pomješali sitno prosijanu zemlju (u koju stavimo glisnjaka i malo sitnog pijeska) sa stiroporom (gore je sve na slikama) u omjeru 50/50 (znači 50% zemlja+glisnjak+sitni pijesak i 50% stiropor) onda krenemo popuniti posudice

posude se popune 1cm od vrha da ostane mjesta za samo sitnu zemlju (u koju možete i nemorate staviti sitnog pijeska, BEZ stiropora!)

Sada kreće zajebani dio koji i nije tako zajeban...
Uzme se pinceta (po mogućnosti da bude kao i ona slici, vidjet ćete zašto), odaberemo kaktusić i lagano pored njega zabodemo vrhove...zatim ga tako izvadite van i prenesete na neki komad papira najbolje i tu ga očistite od viška zemlje oko korijena. Potrudite se (ja nisam) da je zemlja što više suha kako bi to lakše napravili, meni je ostalo malo oko korijena, ali nije ni bitno!

Kada ste to napravili ponovno uhvatite kaktusić, ALI za korijen i UVIJEK za korijen!!!!
Ako ga stisnete za tijelo lako bi se moglo povrijediti i onda niste napravili ništa! Nego...uhvatite ga za korijenak kao na slici, odredite gdje ćete ga staviti i sa vrhom pincete ubodete u zemlju koliko je potrebno da korijen u potpunosti zađe unutra!
Zatim samo pustite pincetu i lagano je izvučete van...okolna zemlja će se strusiti unutra. Ako nije, možete je i vi malo,lagano,lagano utapkati!
Bitno jeda kaktus ne posadite preduboko jer ako tijelo bude u dodiru sa zemljom lako bi moglo istrunuti!

Kada ste to napravili probajte malo poravnati zemlju ako je potrebno,ali to napravite strpljivo jer lako možete prevrnuti kaktuse....
I to je sve.

Zaljevati nemojte taj dan već sljedeći jer ako ste oštetili korijen mora se jedan dan osušiti kako nebi strunuo pri zaljevanju!
A zaljeva se na sljedeći način...uzmete veću posudu i napunite je vodom, zatim posude potopite da su do pola ili 2/3 u vodi i pustite neka se napiju vode! Onda fino izvadite van i pustite da se ocijede!
na taj način nećete kaktuse pomaknuti iz njihovog položaja jer ako zaljevate odozgo dogodit će se sranje, iskopat ćete ih!

Ukratko mislim da je to sve što sam imao za reći..ako se nečeg sjetim nakanadno ću staviti post!

P E A C E !:list marihuane koji ne stane zbog slika: ...ccc

Da bi ulovio tigra, prvo moraš napraviti kavez. - Xian Chow (Dennis Chan), Kickboxer 2: The Road Back (1991)

gloSS_ZelenKy is offline   Reply With Quote