View Single Post
Old 05-16-2007, 22:00   #259
sioux

sioux's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Default outdoor početnik

Dakle, ove godine sam napokon rešio nekako skontati svoje prve biljcice, u pitanju su new purple power semenke za outdoor. Prvobitni plan da od klijanja do branja biljke budu u profi plasteniku, međutim lik se uplašio i bio sam primoran da skontam neko prinudno rešenje. I tako sam rešio i napravio svoj mali plastenik povrsine oko 9m2. Pošto živim u kući gde je promet kao na ž. stanici, rešio sam da ga nekako maskiram. tako sam po stranicama postavio šalitru(jednostruko vezanu trsku, delimično providnu) a krov je ostao nemaskiran tj trostruki sloj providnog najlona. Najlon(dvostruki) je i iza trske po stranicama, a ceo "plastenik" je okrenut ka jugu i osunčaniji je ujutru(kontam da je to dobro). Kada sunce baš opali, unutra poprilično osvetljeno,ali nekako difuzno
e sad me zanima sledece
1. da li će biti dovoljno sunčeve svetlosti?
2. da li bi bila dovoljna kolicina svetlosti koja prolazi samo kroz krov,a da najlon sa strane skroz ofarbam u mat belo(pošto se ipak providi kroz trsku) ili mozda da stranice oblepim alu folijom??
3. Pokušavao sam da pronađem na forumu(skoro sam sve pročitao),ali nisam našao, postoji li neki minimum za zapreminu saksija, trenutno su biljke u saksijama od 12L?

thx i poz iz NS-a

Last edited by sioux : 05-18-2007 at 08:56.
sioux is offline   Reply With Quote