Quote:
Originally Posted by DiZiZ
mislim da ju je najbolje posušiti, prokuhati, pa posušiti, pa staviti u kapsule pa pojesti... Samo nisam siguran kolku bi dozu uzeo
|
Posušit pa prokuhat pa osušit?
Nije mi jasno zašto prokuhat pa opet sušit?
Il ih jedeš "polu-sirove" (ne sirove u doslovnom smislu već postupak koji je San Pedro naveo na 1. il 2. stranici) il ih sušiš pa ih takve jedeš il ih kuhaš (čaj) bilo da su polu-sirove il suhe... sušit ponovno nešto šta si prokuhao po meni bi značilo izgubit velik dio aktivnih spojeva.
Još osobno nisam probao varijantu "polu-sirovih" na San Pedrovu preporuku, već u obliku čaja i suhih, koje sam jeo... Čaj je ogavan iako ne pada na želudac toliko teško koliko kad ih se jede suhe... Sad čekam početak sezone pa ću ić živit u šumu na nekih tjedan dana i oplemenjivat se amanitama u njihovom materinjem staništu (kao i bilo kojeg drugog bića uostalom:) i probat ovaj put uzimat ih na spomenutu varijantu.
Kažeš koja doza?
Ako ćeš suhe u obliku praha (još kao šta kažeš ubaciš ih u kapsule) za početak bi bilo dosta 5 grama... Kasnije ovisno o sebi povećavaš, iako kod amanita izbrijavanje njenog potencijala nije nimalo lagano, pošto spada i jest, veoma jak i kvalitetan spoznajni podarivaoc.