View Single Post
Old 04-12-2007, 23:38   #2
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Korak 5 - opijanje sjemenki
Kad ste sigurni da u prahu od sjemenki vise nema benzina, uzmite drugu posudu i potopite sjemenke u alkoholu.

Dobro promuckajte i ostavite da stoji 3 dana, muckajuci kad god se sjetite. Nikad nemozete muckat previse :)
Nakon muckanja, kad se talog slegne i alkohol razbistri, ako pazljivo gledate mozete vidjet "vlakna" kako lebde u alkoholu. Negdje (na Erowidu mislim) sam procitao da je to kemikalija koju ne zelimo. Drugdje sam pak cuo da je to LSA. Neznam, al fora je za vidjet :)

Korak 6 - filtriranje alkohola
Isto kao i sa benzinom, filtrirajte talog opet. Ako koristite isti pribor s kojim ste filtrirali benzin, budite sigurni da je cist i da je benzin iz njega opran i ishlapljen.
Kad filtriranje bude gotovo, mozete malo s necim potisnuti talog u filteru kako biste ga "iscjedili", samo njezno da filter ne pukne. Ovaj put je alkohol koji je prosao kroz filter ono sto cuvamo. U njemu je otopljen LSA.

Postupak otapanja u alkoholu mozete ponovit, još crpeći LSA iz taloga od sjemenki, uvijek cuvajuci tekucinu. Kad zavrsite, talog od sjemena vam vise netreba.

Korak 7 - isparavanje alkohola

Tekucinu koja vam je ostala od filtriranja alkohola stavite u tanjur ili nesto slicno.

I sad cekate da alkohol ispari, sto ce trajat par dana (meni oko 3). Kad alkohol ispari ostat ce vam tanki žuti ljepljivi talog neugodna mirisa na tanjuru.

Korak 8 - dobivanje konacnog ekstrakta
Sve sto trebate napravit sad je sastrugat taj žuto-smedji talog sa tanjura, najlakse je zlicom ili nozem. Dobit cete nesto ovakvo:

Cestitam, uspjesno ste ekstraktirali LSA, aktivnu substancu iz Ipomoea Violacea-e :)
Budite svjesni da je LSA osjetljiva i nestabilna, toplina i jako svjetlo je unistavaju.

Nadam se da ce netko pronaci ovaj guide korisnim. Zahvalio bi se ekipi iz Morning Glory topika na informacijama, posebno Hasanu i Aryahu, te Ramoni na otkrivanju prodajnog mjesta ovih sjemenki, bez cega se nikad nebi upoznao sa ovom divnom biljkom:)
Takodjer ako tko ima sta nadodati, neka izvoli.

To je to. Saljem vam dobre vibre dok putujete unutarnjim krajolicima, i: