Stvarno mi nikad nije bilo jasno niti će biti šta ljudi vide u ovim paper towel metodama i maramicama vlažnim i sličnim pizdarijama , jedna od najjačih firmi što se sjemena tiče DutchPassion tu metode uopće ne preporučuje . Ni priroda ne stavlja sjeme u nekakve vlažne maramice i slične stvari bitno je da sjeme padne u vlažnu zemlju i ako je zdravo i i ima uvjete za klijanje tj.toplotu pored vlage ,ali ne sad neku luđačku toplotu ali do 30°C je u redu ,ja sam par puta nešto vani radio i svaki put ,normalno prvo bih probrao sjemena koja su tvrđa i tamnija znači zrela i zdrava , su mi sva isklijala 8 , jednom sam koristio onaj kupovni humus , a drugi onu crnu zemlju ispo istrulog panja u biti to je skoro isto kao i onaj kupovni substrat za sadnice . Inače vidio sam u prijatelja u Hercegovini kako klijaju paprike u istom tom substratu i ono iskljia mu 98-99% sjemena bitno je da ima uvjete i to je sve , ono sa maramicama je samo veća zajebancija i rizik . Vjerujem da i kaktusovom sjemenu isto tako bolje odgovara prirodniji način nego nekakvi eksperimenti .Stvarno koja je svrha onih metoda klijanja bez zemlje .