Tema: Dazdevnjak
View Single Post
Old 04-05-2007, 02:11   #21
cannebosanac

cannebosanac's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Ne znam baš što se tiče pucanja s daždevnjakovim izlučevinama , ali znam šta je daždevnjak i vidio sam ih bar 1000 u životu ovdje u Bosni pogotovo kad bih išao na selo u babe . Sjećam se svaki put pred kišu i po kiši u šumi bi ih bilo ko mrava , piče nekud uvijek uzbrdo ko da se boje poplave , u biti na nadmorskoj visini na kojoj sam ih viđao moralo bi se otopit 6 sjevernih i južnih polova da voda dođe do na tu visinu . I sjećam se uvijek da su mi kao djetetu pričali priče da se njih ne smije dirati i pogotovo da ih se ne smije ubijati ili zgaziti jer onda ispuste takav vrisak tj.zvižduk da mogu ubiti čovjeka ili ga bar natjerati da poludi ,naravno da je to samo mit neki ,ali ko zna možda je potekao baš iz tog nekog halogenog djelovanja , možda ga je neko nekad dirao daždevnjaka/e i onda polizao neoprane prste iza jela ,drvosječa neki ili mu je čak preko kože djelovalo ko što i LSD može pa ga je onda opalio ko zna kakav film možda mu daždevnjak nije samo vrištao i zviždao možda mu je svirao na saksofonu a ovi ovamo u bosni više preferiraju šargije i kojekakve nebuloze na violini ono cinci linci tindr lindr , kalesijski zvuci ,derventske lole i slični dilberi i onda bi ih daždevnjak ispizdio do smrti ili barem ludila takve odvaljene i utripane .Zajebajem se samo siguran sam da ima neke veze između tog mita o daždevnjacima koji vrište ,i tog tripoznog djelovanja .

cannebosanac is offline   Reply With Quote