View Single Post
Old 03-31-2007, 04:22   #30
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Disociativna tvar djeluje tako da smanji ili blokira signale prema svjesti od ostalih djelova mozga. Takvo stanje snzorne deprivacije i disocijacije (odvajanja, jel) može izazvati stanje "samoistraživanja", halucinacije i stanje slično snu. U biti slično stanje svijest može se postići kroz 2 kontrastna načina - psihodelični i disocijativni.

Evo preveja na brzinu sa wikipedije ;)

Razlika je između Salvije i DMT-a. Od salvije se "utone" u njen svijet; tijelo nestaje, svijest je "izbačena prema naprid".

Od DMT-a, bar kozumiranog u formi ayhuaske,ili nekog njenog analoga, svijest je takođe odvojena od tijela, i tijelo može nestat, ali od nje se uglavnom osjeti i prisustvo jednog ili više entiteta koji su unutra/vani u odnosu na spoznavaoca, ali ipak OVDE, u ovom svijetu ili bar graniče s njim.

Kod Salvije, spoznavaoc je, kao što rekoh, odsječen od ovog svijete, totalno uronjen u njen svijet.

"Entiteti" su drukčiji. Kod Salvije ih nema više od 3-4, uglavnom se "iskritalizira" samo jedan, i večina ljudi ga/je doživi kao "zelenu boginju". Kod DMT-a entiteta zna bit na stotine.

Najzanimljivije i najnevjerovatnije je, da se iskustva tih "svjetova", pod uvjetom da se sve odradi kako treba, poklapaju kod različitih ljudi. Dakle ima nešto "tamo s one strane"; da li se radi o totalno novom i pri normalnom stanju svijesti nevidljivom biću/bićima, ili se radi o tome da naši "sastavni" dijelovi postanu vidljivi i komuniciraju s nama (tj mi komuniciramo sami sa sobom), neznam.

Nakon dovoljno experimenata, nisam uspija zaključit o čemu se radi, ali sam naučija poštovat ova močna oruđa za samospoznaju/ajnalizu; naučija san poštovati te močne "kjučeve svijeta duhova".
U svakom slučaju, teško mi je ovo objasnit i svjestan san da se vrtin u krug; a za one koji žele doznat da li je jedno ili drugo postoji samo jedno rješenje: probaj pa doznaj.
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote