Quote:
Originally Posted by Šaman Šandor
No život ima za nas značenje jer mi postojimo i nemožemo zamisliti da nepostojimo i iako se možda ne bojimo smrti ako dođemo nadomak nje strahovito ćemo se bojati jer prirodno je da svaki čovjek želi živjeti ali to ne znači da taj život ima to neko više značenje.
Da kažem sasvim jednostavno život po mome mišljenju nema nikakav taj viši smisao o kojem se često govori niti taj nekakav viši smisao postoji.
Smisao svog života mi sebi određujemo sami.
|
da, puno lakse mi se s ovim sloziti.
Tocno, nadomak smrti likely cemo zeljeti zivot. I to nece imati mnogo veze s tim koliko smatras da si ga iskoristio, vec prvenstveno sa prirodnim, bioloskim strahom zivih bica od smrti. I u toliko nam znaci.
Quote:
|
Meni nije cilj u životu da proizvedem što više serotonina i dopamina... Ili jest? to je prejadno, meni...
|
hehe, jasno, pogotovo sto je neko kemijsko postrojenje toliko efikasnije u proizvodnji serotonina i dopamina :) Ne, mislim da su ljudi tipicno mnogo slobodniji u svojim akcijama, i dakle u proizvodnji sebe (i dakle vlastitog smisla) nego da su samo zarobljeni maksimizacijom koncentracija neurotransmitera u spuzvolikoj izraslini :) cak i ako takvom produkcijom sebe usput i u nekoj mjeri traze tu maksimalizaciju