|
General vojske ashishara
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Quote:
Originally Posted by aryah
jel LSA na popisu u hr? ne mogu je naci na popisu iz 04, koji je koliko kuzim uz jednu posve nevezanu nadopunu aktualan? jedino pose pod 'tvari koje se mogu koristiti za izradu droga' lizerginska kiselina - al po medjunarodnom imenu gledam wiki str o Lysergic acid i to je nesto skroz drugo - stvarno prekursor koji se moze koristiti za LSD, dok je medjunarodno ime LSA Lysergic acid amide il ergine, a niti jedno od tih imena, kao i kratica, nisu na tom popisu. Koliko vidim, dakle, LSA je savrseno legalan.
e ovo sa carinicima je jako :) Frend mi je tako isao narucivati, al kad je skuzio kako bi ovo pri preuzimanju moglo stvoriti komplikacije cisto je odustao i tvrdio da je u pitanju greska i da on nista nije narucio, pa su poslali nazad. Drago mi je cuti da se smije tako nesto ipak usuditi.
Sta ti ne mogu oduzeti DMT containing plants? A po kakvom onda zakonu su gljive ilegalne? DMT je na popisu isto kao psilocine i psilocibine , a gljive kao zivo bice nisu (niti mogu biti tehnicki posto pise da je to popis droga, tvari i biljaka, a gljive nisu biljke, reci ce svaki biolog)
Al sjeme bi trebalo biti posve sigurno, nema niceg ilegalnog (niceg na popisu) u njemu, a sve 'biljke iz kojih se moze dobiti opojna droga' moraju biti na popisu da bi im sjeme bilo kontrolirano, kaze zakon. A jedine tamo su canabis, koka i mak.
in any case, pretpostavljam da je MG (rivea i ipomacea), HBWR, bilo koja od potvrdjeno aktivnih akacija (sadnica, sjemenka -Acacia maidenii, A obtusifolia, A phlebophylla, a koliko sam shvatio i A. confusa, A simplex i jos pokoja ) i ukrasni kaktusi ko san pedro i peruvian torch sigurni, jer svaki od njih je sasvim pristojno ukrasno bilje.
kod kore, korjena, lisca, to mora da je bizarno al valjda moze proci iako bi moglo bit tehnicki ilegalno jer sadrzi ilegalne supstance.
Kod sjemenja, vjerujem da tako i kod sjemenja neuglednih invasive biljaka ko Pharalis (koja nema ni razloga bit ilegalna), iako je still bizarno. Isto is Desmanthusom - gdje sjeme bi moralo bit legalno premda bizarno, a materijal, hm opet, mogu identificirati DMT, al ako above prolazi...
A spore, kako su u pismu, nisu nikako uocljive i prolaze jer ih nemaju kako sprijeciti... Ionako tehnicki ne vidim kako su ilegalne, nisu na popisu biljaka a ionako nisu biljke pa ne mogu ni biti, a ne sadrze nista ilegalno same po sebi. Samo ne vidim sto im moze biti legalna upotreba.. Al to je ionako samo pismo...
|
Ergin nija na popisu, meni se čini da san ga vidija. Sve ovo šta pišen, pišen iz iskustva. Ako ti čape spore, nije in problem nabit namjeru proizvodnje i stavljanja u promet, eto ako ne ništa, čisto da te zajebaju. Gljive nisu na popisu kao biljke, (jer i nisu biljke) .Spore ne sadrže ništa i trebale bi bit legalne, ali liku su čapili box i sporeprint, te su napisali da su mu zapljenili neprerađeni psilocibin (ili tako nešto, ne sičan se, bilo je u večernjeme, a za spore su rekli GRAM PSILOCIBINA!?!?!?!?!
Eto, toliko o našeme zakonu, zakonicima itd.
To šta DMT containing plants prolaze možda je samo zato jer nije toliko exponirano. Pretpostavljam da kad bi počeli na ulici nalazit da se prodaje mimoza itd, i to bi počeli nekako regulirat. U svakom slučaju, nigdi nema tog bilja na popisu, a gljive su itekako poznate; i to internacionalno.
Bitna je NAMJERA i NAMJENA.
Mogu identificirat sve. Fitosanitarna, ako dopšlatiš ti može točno izlistat šta je unutra, ali to je malo preskupo. Sam pregled (na bolesti, bube itd.) dođe od 15 - 45 kuna.
Akacije su odličan izvor Big D-a. Isprobana je A. mideni. Nisam osobno ali liku virujen. Ozbiljan je psihonaut.;)
|