Ventila cija moze na mnogo nacina da se resi...
Quote:
|
Ako se ventilator na 220V od 35W postavi na vrh u kutu boxa, cemu onda postavljanje jos jednog ventilatora da upuhuje zrak? Koliko su me ucili u skoli, ventilacija se u prostoru uvijek vrsi tako da ventilator izvlači zrak (ide na šta višu poziciju), a novi ponovo udje kroz za to predviđene otvore (na šta nižoj točki prostora).
|
Ventilator koji ubacuje vazduh moze biti slobodno 2-3 puta slabiji od onog koji izbacuje. A koristi se da bi poboljsao kretanje vazduha i smanjio temperaturu.
Quote:
|
Vidio sam na nekim forumima da ljudi spajaju rebrasto crijevo za ispuh odmah pored lampe tako da izvlači vruči zrak. Je li to možda bolji način za regulitrat temperaturu u boxu od klasičnog?
|
Da bolji je...
Quote:
|
Konkretno, pitanje postavljam za box dimenzija 150X70X200 cm. Growarea bi bila 120X70, a ostalih 30cm je za ubacit oscilirajuči vent, a sve je pod 400W HPS-om.
|
Najbolje je CoolTube pa onda improvizovani reflektor sa hladjenjem... pa onda crevo sto blize HPS-u da izvlaci topao vazduh a moze i jos jedno da direktno u HPS duva hladan vazduh. A na kraju najlosija varijanta je kao prikazano u prvom postu (jeste najlosije ali je najjednostavnije i funkcionise.
Mozes koristiti i razne kombinacije svega ovoga... budi kreativan... :)
Quote:
|
Temperatura je mnogo bitna ne bi trebalo nikako da predje 30c u fazi cvetanja. Na vecoj tem. se razgradjuje thc sto je mnogo lose.
|
Interesantno... Uvek sam cuo ili citao da kanabis moze ziveti od 25 do 35 ali ako se ne dodaje co2 onda je 25 najbolje. Srecom mi je u box-u bila uvek ispod 30. Znas li nesto vise o tome?koliki je uticaj na thc? moze i u nekoj novoj temi tipa uticaj" toplote na kanabis" ili tako nesto da ne pravimo off ovde.
Quote:
|
Najbolji nacin je da vazduh prolazi oko lampe i kroz crevo izlazi dapolje. Tako neces imati vecih problema sa temperaturom u box-u. Recimo improvizujes reflektor tako da sa jedne strane ulazi vazduh, a izlazi kroz crevo napolje. Ipak treba ce ti jos jedan manji za ventilaciju, osim ako neces da trosis 35w 24h. 400w se stvarno mnogo greje, ali 20w vent. bi mogo da ohladi taj prostor bez problema.
|
Evo dobrog a ne tako teskog resenja Hasane...