Quote:
|
Za CO2 i filter cu da napravim poseban crtez i sav opis sad ni ja nemam vremena. Ti pitaj sve sto te interesuje veceras, a sutra kacim slike popodne.
|
Dodavanje Co2 se najcesce koristi za growroom-ove tamo gde je slabija ili je uopste nema ventilacija. Sto u sustini znaci da bi dodavanje co2 imalo vrlo malo ili uopste ne bi imalo efekta na kolicinu co2 u box-u za cvetanje. Moraces da podignes temperaturu i vlaznost u box-u takodje... Meni je to sve nekako nepotrebno. Koliko imas iskustva sa co2? Da li si radeo to nekada? Ajde izbaci crtez, bas me zanima kako ces to...
Sto se tice filtera... Ces da kupujes filter ili homemade? Mozes ga napraviti i rucno od nekih sitnica po kuci i samo treba kupiti aktivni ugalj (u aquarium shopu recimo).
Filter treba da bude tamo gde izlazi vazduh... a ako sam ja dobro shvatio tebi je skroz dole. Nije to bas... osim ako neces da sprovodis vazduh odozgo sa crevom do dole.
EDIT:
Dok sam ja pisao ti si vec izbacio... aha ja sam misleo da ces ti to sa bocama i regulatorom... Moze i tako samo mozda je to nepotrebno jer ako je konstantna ventilacija nece imati previse efekta. Ali nije nesto komplikovano i nece skoditi biljkama... A mozda ce i nesto koristiti.
Quote:
|
Obajasnjavam opsirno kao da objasnjavam amerima, ali najbitnije ja da svi shvate zar ne, mozda ima jos budala kao sto sam ja pa ovo pocnu da prave.
|
Upravo si nas sve nazvao budalama :)