evo nisam znao di bi bolje bilo strpat ovaj report posto se tice i pravljenja CannaButtera i browniesa pa cu evo tu :)
Uglavnom oduvijek mi je kuhanje bilo svojevrstan hobi al se dosad nisam usudjivao kombinirati travu u ovoj vrsti pripreme... dakle da pocnem...
CannaButter:
Sto se maslaca tice pratio sam neku zlatnu sredinu izmedju nekoliko recepata za isti...
U malom loncicu zagrijao oko 2dl vode do kljucanja i u tome rastopio oko 125g maslaca (dukat) i u sve to dodao oko 5g vutrice ociscene i nasjeckane. (bilo ne negdje receno, vise nego za 1 joint, evo tu je bilo recimo za 2 postena, odnosi se na ovu domacu).
Mijesao sve skupa na laganoj vatri da kljuca 30 minuta. Nakon toga skinuo sa vatre i procijedio u vecu sherpu te sve skupa u frizider da se ohladi i stisne.... Ocijedio vodurinu i odvojio maslac ...
woila!
Brownies:
Sto se browniesa tice, ovo je bilo vise improvizacija nego ikakva izrada po receptu, jednostavno sam se posluzio onime sto mi se naslo pri ruci...
Dakle uzeo 2 zumanjka, dodao 2dl mlijeka i salicu secera* te sve dobro izlupao vilicom ko da radis kajganu (nemam mixer :P)
U drugoj posudi pomijesao:
-1 1/2 salica glatkog brasna
-pola vrecice praska za pecivo
-jedna vrecica vanilin secera
-------------------------------
-- i to sve polako umijesao u prvu smjesu sa jajima, secerom i mlijekom.
U drugi loncic dodao malo mlijeka te u njemu rastopio oko 20g (moze i vise) cokolade za kuhanje te sav dobijeni Cannabutter te sve skupa pomijesao sa prvom smjesom.
Dobivenu smjesu ulio u pomascenu i nabrasnjenu tepsiju i pekao na 220C jedno cca 20 min...
Woila 2.!
*nisam imao uopce secera kod sebe, tako da je kolac bio lagano gorak ali jestiv zbog cokolade za kuhanje (a ne kakaa npr) i vanilin secera, al da sam imao secera, tolko bi stavio :D
I sad ono glavno, rad...
NISTA ! Ja i frend smo jedini jeli, s tim da ja nisam jeo nista skoro cijeli dan, tako da mi je to jedino bilo u zelucu, ali nista, apsolutno! Cekali smo skoro 1,5h i nakon razocaranja otisli spavati... Zakljucio sam da je manjak trave problem, posto je sve ostalo izradnjeno pravilno u okviru nekih pravila. Heto, jbga, drugi put idem s najmanje 20grama a dotad pozdrav !