View Single Post
Old 10-08-2006, 12:32   #68
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema
Default Re: Plijesan

Quote:
Originally Posted by Growimir
Kad nebi otvorio jedan dan pojavila bi ti se plijesan i sve bi propalo...
Ima puno načina, i svako koristi svoj.... ja sam znao ostaviti dva dana bez otvaranja, i ništa se nije pojavljivalo....naprotiv znao sam naći čak već formirana prva dva cvijeta, a korijen se "zabio" u tariguz...
Ako slučajno je dobro vrijeme, meni je sunce na prozoru od 12 do 16 sati od prilike.... tu stavim obavezno, i tako im treba max 3 dana, da puste klice od po 2-2,5cm (naravno ima onih koje nisu ni krenule, ima i onih koje su tek krenule...)... uglavnom za 3-5 dana sve prokliju (i to sa većom (debljom) klicom).
Ako vrijeme nije nešto, tj. nema sunca, onda znam par puta dnevno približiti ih nekoliko sekundi sijalici (HPS) da se ugrije, odmah na vrhu kese se vide male kapi tečnosti koja bi da ispari ali ne moze... :)
i ostavim ispod dole.... uopšte nisu na mračnom mjestu.....
Može se koristiti druga varijanta, a to je da u čašicu (najbolje je plastičnu jer se ona najbrže grije) staviti sa vodom sobne temp. u ubaciti sjemenke. Staviti ih na prozor ako ima sunca još bolje i čim se vide da su "napukle" znak je da će klica izaći, i neki groweri odmah ih tada posade. Samo razlika je što onda čeka 1-2 nedjelje dok ne izadju iz zemlje. Dok kod mene kad posijem, treba im dva - tri dana max i one su već nikle iz zemlje....
Prvo ih stavlja (možda griješim, ali nemam bolje...) stavim ih u veću posudu sa zemljom naravno, i onda posaadim dosta njih (zavisi od posude) ali na svaka 3 cm po jednu..... nešto ovako:

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote