Quote:
|
Originally Posted by SLO-Era
ja nisam elktričar...
ali si ti prvi sto tvrdis-da je kod ovih sistema svejedno kud okrenes utikač-radi u svakom slučaju ali
evo i generalni zastupnik za Sylvaniu u SLO je potvrdijo:
žica od grla do startera sto krača
fazu u fazu-duže če raditi sve skupa
....
ja sam se pridržavao tih uputa i sve radi bresprekorno vec nekoliko godina
:oops: nemam pojma
proverit ču još kod majstora-banderasa(javna rasveta)
|
sto znaci da zica bude sto kraca? ;) ako je starter udaljen recimo 1-2m nece nista strasno biti. ja nisam vidio neku preveliku razliku u duzini paljenja (jer starter ionako samo grije plin u zarulji). naravno da ima veze duljina zice, najbolje bi bilo da spajamo supravodicima (otpor=0 ohm) ;)
fazu na fazu: to nisam bas shvatio sto je htio reci zastupnik. drugacije niti ne mozes spojiti :) tj mozes ali nece sigurno raditi. uglavnom koristimo dvije faze i nulu. nula bi trebala biti uzemljena (doslovno, nula u kuci bi trebala biti ukopana 0.5m pod zemljom). te faze mi mozemo oznaciti kako zelimo i mozemo ih slobodno zamijeniti. to jednostavno provjeri tako da iskopcas neki uredjaj iz uticnice, okrenes utikac naopako i opet ukopcas. sve ce raditi bez ikakvih fizikalnih promjena.
najbolje bi bilo da je sve super blizu, cisto zbog teorije. no sloboda koju dobivamo da sve stavimo u jednu razvodnu kutiju ne utjece previse na performanse ;) ipak smo mi prakticari tu, a ne teoreticari :mrgreen: