View Single Post
Old 10-05-2006, 18:32   #26
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema

Upravo to... možeš uraditi... kupiti MH i HPS (ALI OBAVEZNO MORAJU BITI ISTA JAČINA). Znači imaš prigušnicu i sve rega HPS sijalicu od recimo 400W, možeš komotno na tu istu prigušnicu staviti MH žarulju dok vegetiraju, kad hoćeš da cvjetaju, staviš HPS žarulju i naravno vrijeme skratiš na 12 svijetlo i 12 mrak (ali mrak bukvalno)
P.S. Ja sam jedno vrijeme (10-tak dana) napravio tako kardinalnu grešku, naime, mrsko mi bilo stavljati tj. zamračivati biljke. Tj. oko njih staviti crnu kesu (ja koristim za smeće one) i konto sam da im neće smetati ako ih ne prekrijem. I tako bilo neko vrijeme, kad počela jedna da raste.... sjebo se pravo... i onda kad sam počeo naravno stavljati ponovo kese tj. zamračio ih skrooooz onda su brzo se vratile svom poslu :)
Mislim bile su u sobi u kojoj je TV non-stop (dan-noć upaljen) i ima naveče neko vrijeme (kad im je vrijeme spavanja) dolazi svijetlo iz hodnika....
A palio sam je u 8:00 - 20:00 i konto haj naveče svakako je mrak. U toj sobi sam izvrnuo sijalicu da ne bi neko upalio slučajno navece...ali eto šta joj je smetalo znači TV preko noći i normalno sviće rano pravo, tako da su dobijale (koliko - toliko) svijetla s vana....i to im je pojebalo foto-period njihov. Srećom na jednoj samo (jer ona je počela rasti, izrasla 15-tak cm a planirao je skidati za koju nedjelju....aaa vrh ponovo počeo (bijel narano i mali :)) smijeno bilo....et' opet se ja raspričah
hehehehheheheheh
sretno haveru
dobar uzgoj....

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote