View Single Post
Old 10-05-2006, 09:34   #54
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema

Haj malo haveru, preformuliši pitanje, da svi shvate :)

Jednostavno rečeno, ako imaš dobro sjeme (koje naravno je BAŠ i uzgajano namjenski za dalje sađenje, a da ne spominjem genetski modifikovane.... Ovo ću kasnije pokušati u par crta objasniti...)
Od sjemena zavisi dosta toga, ali ko što reče "Neznalica", mnogo takođe zavisi i od uzgajivača, kao što reče :"Ako zna šta radi..." . Ovo je isto kao :"Šta je starije Kokoška ili jaje??"
Ovo što rekoh, genetski modifikovane, to su sjemenke koje su isto namjenski napravljane, ali razlika u tome, što su od više sorti "izvukli" najbolje i to sve "zgovnali" u jednu .... eh, ima tu sad i hibrida (o kojima nisam mnogo informisan) mada znam da prvi nosi F1 oznaku, dok daljnim ukrštavanjem sa nekom ženkom, dobije F2 itd itd... ispravite me ako grijesim... :))
Što se tiče uroda (što si prvo pitao), zavisi od mnogo faktora koji će utjecati na biljku dok bude rasla i kako ćeš se TI brinuti o njima i to je to...
Ja kad dobijem 150gr sa jedne biljke (spremne za pušenje...) ja sam zadovoljan, ihhhh :) LOL
Inače do sad nisam imao priliku ni jednu biljku u indoor-u ostaviti od početka do kraja, jer uvijek pred kraj (kad su gotovi čičci uvijek skinem koju granu da šiljim dok ona još raste. Tako da ne mogu reći sa sigurnošću koliko sa jedne sam dobio, heheheh jer ni jedna nije dočekala strogi kraj bez "amputacija" :) LOL hehehehhehehe

Što se napričah....

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote