View Single Post
Old 09-18-2006, 18:11   #35
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema

Evo jedne druge biljčice :)

U pitanju je sve jedna biljka, koja je pola-pola bila (mislim na outdoor-indoor) Ubilo je vrijeme pravo, 14 dana skoro bila je u blatu 10-tak cm (blatnjava, i savijena skroooz) dok je nisam ja uzeo i malo je "izlječio" :), sad je to pravo jaka biljka, (mislim na stablo) i ide u širinu skroooz. Neki dan sam je prebacio u naajveću saksiju (5 ili vise L) i dodao joj još zemlje, i sad imam osjećaj da je happy pravo. S obzirom na listove koji su pravo jaki, čvrsti, zdrave zelene boje (od dna do vrha) :) Inace je u 3-4 nedjelja cvjetanja

Pa sjeme sam dobio od lika, koji isto kao nešto uzgaja, i rekao mi da je ovo sjeme neka vrsta (rekao i on da ne zna tačno koja je) ali da je 80% Indica a 20% Sativa, eh haj ti sad tačno znaj... inače sam pušio ovu vuvu od koje je ovo sjeme i stvarno je dobra bila (dotle smo i došli do ove teme o sjemenu) i pošto je džaba mi dao, ja sam uzeo, naravno :) LOL
Samo bih htio napomenuoti, da ova biljka nije puno vegetirala (najviše mjesec dana) tada sam je prebacio na vikendicu gdje je rasla u brdu gdje je sunce stvarno od jutra do kraja dana, mjesto iznad vikendice, mala kao površina gdje moja baba i deda kao nešto lafo sade (krompir, kukuruz itd itd...) i tu sam ja prebacio i ovu biljku i tu je rasla super fino.
Bas je bila niska a zbunjasta, sve dok nije je grad (tuča) sjebala sa kišom naravno... :(
Pošto nisam bio u vikendici tada, došao nakon nekog vremena, vidim sve "povaljano" kukuruz, cvijeće od stare to sve popadalo sa saksijama dole (bukvalno uništeno sve :() i ja gore i nadjem ovu i još jednu. Ova je bila sigurno 7 dana savijena u blatu duboko oko 5-10cm (posto je brdo, tako se i bujica napravila i sve blato odozgo išlo preko nje dole (i ostalih naravno). Nju sam evo oporavio, super izgleda, debelo joj je stablo (najdeblje od svih ovih koje su rasle u indoor). Stavio sam je prvo bio u 3L saksiju, i prije nekih par dana prebacio je u veliku fakat saksiju (5L najmanje ako ne i više, mislim baš je velika), i sad super izgleda, i isto raste, ide više u širinu nego u visinu, a cvjeta već par nedjelja.
Evo uslikaću nju samu sa webcam-om (uhar, neam sad trenutno aparatića :))
Evo nekih slika (sve ista biljka)

Eto, to je sad ta biljka (upravo uslikana :)) kao što rekoh, lik mi ovaj rekao što se tiče genetike, ali ja uvijek tako (rekla-kazala) ne vjerujem puno. Jedino kad se naruči, pa ti stigne i onda si siguran šta uzgajaš, ovako samo nagađaš više, i sve u podsvijesti ti je da nije možda ova, ili ona itd itd...
Imam upravo dvije koje su trebale biti iste (vrsta nepoznata, genetika Sativa više "prevaže", i istina, te dvije (još jednu sa rez'o i ništa što se tiče rasta nisam je smanjio, samo usporio) sad su one skoro moje visine. Prvo teško mi ih je držati uspravno, jer sekunda fali i onda se oklembbesi, fino je rodila nema šta i jedna i druga, samo što je razlika u sazrijevanju, ova što je stavljena kasnije, daje već neke znake (smeđi laganice :)) dok ovoj samo "bujaju" budovi i nema ni jedne jedine smeđe dlake. Da napomenem samo da ova ista je najkasnije i pokazala (nakon 3 i nesto nedjelje spol) tj. procvjetala a stavljena prva (doduše malo se jebala ispočetka sa svijetlom ali....)
Ako se neko sjeća to je ona što joj je vrh ostao samo, ostalo sam obrstio :)) sušenje u mikrovalnoj i za 10 min imam vuvu za zapaliti (ovo kad nema stvarno nigdje se uzeti)

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org

Last edited by Stoner : 05-15-2007 at 21:06.
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote