Quote:
|
Originally Posted by Vremenski putnik
Pedro (...)
Ovako se dozira Amanita, a ne sedam gljiva sa sedam lokacija. Neznam gdje si to cuo ali to jednostavno nije tocno!
|
Pa sestro...sumnjam da San Pedro ne zna šta priča. Prošao je on Put amanite i ima debelog iskustva s njom, da ne kažem dugogodišnjeg. Iako, ni meni nije bilo jasno u početku zašto takav način konzumacije, sada su mi neke stvari jasnijima: npr. ne brat nožem metalnim sam i ja pročito na nekim šamanističkim upotrebama, onda način branja i pomnog izabira ima veze sa samim ritualom i poštovanjem prema samoj svetoj gljivi a također sam čitao od jedne sibirske šamanistice (a znaš da Sibirci imaju najdužu tradiciju korištenja amanita muscarie) kako valja uzimati gljive po neparnom broju. A što se tiče 7 različitih gljiva sa 7 različitih staništa, to mi ispada ovako: svaka gljiva i svaka njihova grupa, skupina, ima zbog različitog staništa i individualnog Bivanja drugačiji organički i psihoaktivni sklop od drugih. Neke imaju više ibotenske kiseline neke manje, neke imaju više muskarina neke manje. O tome i ovisi kakav će biti Put Spoznaje i Univerzalnog Jastva jer korištenje 1 gljive varirat će od druge. No ako uzmemo sa više staništa (vjerujem da brojka 7 nije sigurno bezze smišljena već da ima priču iza sebe) onda će se te različite varijacije uravnotežit i niti jedna "individualna kemijska povišenost" neće istupati i uvjetovati.
A ono što je najbitnijim...kad otkrijemo Dvere Percepcije svete Datosti, onda nas i ona poduči na način samo njoj znan. Dotle, mi ćemo se pozivati na logiku, razum, metafiziku...ali, nakraju, shvatit ćemo kako jedini način Komunikacije i Istinskog dodira sa samim Postojanjem leži upravo u Srcu i Duši, te praiskonskoj nepromjenjenoj Emociji. Tu leži pravo znanje! :D
Lijep pozdrav